Banánová polévka
Příprava receptu:

Bramborovou moučku rozmícháme ve studené vodě, nalijeme do vařícího mléka a krátce povaříme. Přidáme sůl, cukr, odstavíme a zahustíme žloutkem rozmíchaným s trochou vody a necháme jen krátce prohřát. Banány vaříme zvlášť v cukrovém roztoku a prolisované nebo umixované přidáme do mléka. Podáváme se suchary, piškoty nebo sušenkami.
Lehce stravitelná svačina s nezanedbatelným obsahem vápníku a malým množstvím tuků. U laktoalergiků je možné kravské mléko nahradit ovesným.


Ingredience:
  • 1 l mléka,
  • ¼ l vody,
  • 250 g banánů,
  • 30-40 g bramborové moučky,
  • 1 vanilkový cukr,
  • cukr dle chuti,
  • špetka soli,
  • 1 žloutek,

Nutriční hodnoty

100 ml hotové polévky obsahuje:
  • Energie: 67 kcal
  • Bílkoviny: 2,7 g
  • Tuky: 1,4 g
  • Sacharidy: 10,7 g